dilluns, 15 d’octubre del 2007

VALLE DE ELQUI

Dissabte 13 d’octubre de 2007, avui és dia de relax en el tranquil poble de Vicuña. Hem gaudit del nostre acollidor habitatge. Avui el vilatans han estat de celebració i han passat pels carrers amb la banda de tambors. També hi ha algunes parades de productes de la zona.

Diumenge 14 d’octubre de 2007, ha estat un dia intens i complert. El primer “aperitiu” l’hem fet a la bodega de Pisco Capel. Ha estat una visita a les instal·lacions i una degustació del seu licor.
Tot seguit ens endinsat al màgic poble de Pisco Elqui, famós per la seva bona energia i les diferents teràpies que es realitzen. Hem anat a menjar el conegut pastís de “Choclo” que està fet amb blat de moro, sucre, carn i olives. Si vols pots afegir-li la típica salsa xilena, que és molt i molt picant. Realment deliciós! I amb la panxa ben plena hem anat a muntar a cavall. Hem fet una petita excursió d’una hora fins arribar a un mirador d’on pots admirar la vall. L’únic inconvenient ha estat el guia, el Pirata, que la veritat no brillava per la seva intel·ligència. Solament sabia repetir tres frases com un disc ratllat. Menys mal que ha fixat totes les seves energies en seduir a l’altra companya d’expedició, australiana. El noi que no sabia anglès es pensava que cridant l’australiana l’entendria! Hi ha de tot en aquest Món... Per rematar la passejada sembla ser que és típic beure un xupito de Pisco (50º), que crema que dóna gust, però després prens un vi dolç per suavitzar i te’n vas tot “content”!!
De tornada a Vicuña hem fet parada a Monte Grande per visitar l’obra de Gabriela Mistral, poetessa i primer Premi Nobel del país.
Esperant amb impaciència que el Sol marxés per adreçar-nos a l’observatori astronòmic de Mamalluca. Un cop al lloc, feia molt fred, i després d’una breu introducció hem començat a observar el cel, adonant-nos que aquí a l’hemisferi sud és completament diferent. Hem tingut el plaer de mirar la Lluna, Júpiter, Nevuloses, Estrelles i constel·lacions! Ah! per cert, abans de que el catolicisme expandís el seu control envers la societat, i introduís el calendari de 12 mesos (sobrava una constel·lació), hi havia 13 constel·lacions, coincidint amb el calendari Lunar i alhora amb el Maya.