dimecres, 3 d’octubre del 2007

SANTIAGO DE CHILE

Dimarts 2 d'octubre de 2007, després d'unes catorze hores volant ens hem despertat sobrevolant els Andes. Quin impacte per als nostres ulls! A les 7.30 hores a.m. hem trepitjat terra chilé.

Ja ens ha passat la primera anèctdota. Se'ns a apropat un senyor preguntant-nos si erem models i ens ha ofert el seu telèfon per tal d'0ferir-nos alguna feina d'imatge... És bo saber-ho per si anem escurats de diners.

Un cop passats tots els tràmits burocràtics hem agafat un taxi privat, compartint-lo amb quatre persones més. Aquests surten més econòmics que els taxis normals i a més a més pagues per davant i evites que s'aprofitin donan-te més voltes de les necessàries per arribar al lloc, el preu 7.50€ per persona.

Hem arribat al Bellavista Hostel on passarem les quatre nits que estarem a la ciutat. Situat en el barri bohemi per excel·lència de Santiago de Chile on podrem gaudir dels millors restaurants, bars i locals d'oci de la ciutat. Hem dinat a EL TABLAO, un restaurant espanyol (no ho hem fet a posta).

Desprès hem anat caminant fins al centre de la ciutat, uns 20 minuts aproximadament, per tal de canviar euros per moneda del país. La gent ens ha aconsellat que primer miréssim totes les cases de canvis, que estan al carrer Agustinas, perquè cadascuna ofereix un valor diferent. Ah! tothom ens ha alertat que SEMPRE canviem la moneda en les oficines de canvi, perquè sembla ser que hi ha estafadors que t'ofereixen un preu més elevat per la teva moneda.

Hem pasejat pel brut i gris centre de la ciutat, també molt pudent. Anavam buscant tot encuriosits uns cafès "con piernas", que ens havien dit que eren tradicionals i molt interessants de la ciutat. Oi tant que ho són! Són bars oberts al públic masculí, per anar a fer un cafetó, on les cambreres vesteixen vestits de licra i prou curts per donar-li nom al "café con piernas" tot i que les noies deixen molt que desitjar i els homes mereixen punt a part.

Tornant al barri de Bellavista hem comprovat que estem al barri més in i cool de la ciutat. El barri es caracteritza per tenir les cases i locals pintats de diferents i vistosos colors.