divendres, 5 d’octubre del 2007

SANTIAGO DE CHILE

Dijous 4 d'octubre de 2007. Avui un dia més ens hem despertat més aviat del que és normal en nosaltres. Al matí hem sortit passejant fins al centre de la ciutat, teníem com objectiu visitar "La Piojera" i el Mercat Central. Després de caminar aproximàdament uns vint-i-cinc minuts hem arribat al Mercat Central. Un és conscient que ha arribat per l'olor característica, una barreja entre espècies vàries i la típica olor a peix. El mercat és majoritàriament un lloc on es ven peix i també hi ha els típics restaurant, més turístics que una altra cosa, però al voltant d'aquest hi ha diferents botiguetes on venen carn i fruita.
Sortint del mercat a l'altre costat de carrer hem cercat la famosa "Piojera". Aquest bar està reconegut com a patrimoni Nacional! Té més de 160 anys d'antiguetat, que es diu aviat. La veritat que mentre ens dirigíem al local hem pres consciència del tipus de bar que és. Un cop hem estat en l'interior hem confirmat les nostres sospites. És un lloc freqüentat per gent de "bona vida i costums". En entrar hem tingut la sensació d'ésser en una bodega de les d'abans amb aquella típica fortor a vi ranci. Hi ha diferents sales dintre del mateix local on la gent pot degustar un "terremoto" que és la típica beguda de vi amb gelat. Tot i així, nosaltres hem fet les fotos de rigor i hem estat capaços d'estar-nos de probar "la explosiva pócima".

Veient la zona on ens trobàvem vam decidir tornar sobre els nostres passos i anar a dinar al barri de Bellavista, concretament vam anar a un típic restaurant mexicà amb molt de renom en aquesta ciutat. El Como Agua para Chocolate un local inspirat amb la pel·lícula que porta el mateix nom, amb molt bon gust per la decoració i per l'elaboració dels seus plats, tot i que una mica més car que la mitja. El menjar exquisit i la quantitat superior.

A la tarda vam agafar el metro per anar a un barri amb més poder adquisitiu, Las Condes. En arribar-hi vam comprobar que les diferències són pal·leses a tots nivells (estratificació social, arquitectura...) Passejant pels carrers sembla que ho facis per una altra ciutat. Ah! el metro està força net i és eficient. Després de comprobar que les grans superficies comercials estan arreu del món vam tornar al nostre acollidor barri per descobrir altres carrers.

Divendres 5 d'octubre de 2007. El jet-lag cada cop és menys notori en els nostres cossos, avui hem pogut dormir fins les 8 hores.

Hem invertit el matí en fer una passejada fins al centre de la ciutat i visitar la famosa plaça d'armes, no és pas massa espectacular. Després hem anat fins al museu Precolombí, al c/ Bandera, 361, és molt recomanable la seva visita. Tot seguit hem dinat en un vegetarià del c/Huerfanos, 1188 Natural Green. Molt econòmic i força bo.
De camí al Hostel hem visitat el cerro Santa Lucía, situat en ple centre de la ciutat, més petit que el de Sant Cristòbal. Amb zones emmurallades, força entretingut.

A les 16 hores hem arribat al Hostel perquè havíem quedat per berenar a la terrassa del hostel amb els tres fantàstics holandesos. Ha estat una vetllada divertida i inolbidable, són persones a conèixer per la riquesa que aporten. Hi ha molt de feeling entre tots nosaltres! La vetllada l'hem fet durar fins les 21.30 hores i cinc ampolles de vi. Hem quedat per veure'ns a Auckland.