dissabte, 20 d’octubre del 2007

REGIÓN DE LOS LAGOS II

Dissabte, 20 d’octubre 2007. La pluja ens ha acompanyat durant el matí. Quina llàstima, ens ha privat poder gaudir d’aquest impressionant paisatge.
Però ha servit per conèixer una mica més sobre els Mapuches en un museu del poble. Aquí a Xile són una mena d’herois ja que van ser els únics que van resistir als colonitzadors espanyols fins al s.XIX. La seva perdició va ser quan van provar l’alcohol que oferien els invasors, ja que van començar a canviar terres per la beguda.
Mapuche significa home de la terra. Aquests vivien en tribus aïllades les unes de les altres. Representats per un Toqui, líder, que era el qui negociava amb els altres líders de les tribus. Eren societats patriarcals i els homes podien tenir més d’una dona. Cada dona tenia al voltant de 15 fills vius!
Basaven la seva religió en la Mare Terra i els seus Elements. Segueixen el calendari Lunar i les tretze constel·lacions.
Actualment estan constantment en lluita contra el govern xilè reclamant les seves terres i els seus drets.
Després hem fet una passejada pel llac, més ben dit per una part d’aquest. És immens! Els estanys que nosaltres estem acostumats a veure són basses de pluja al costat d’aquest.
Al vespre hem anat a banyar-nos en unes termes naturals. Estem en terra volcànica. És molt agradable estar submergit en l’aigua calenta quan a fora fa un xic de fred i a estones està plovent! Al finalitzar la remullada hem quedat molt relaxats.

2 comentaris:

happyfamily ha dit...

això sembla molt interessant i vigila amb el xup xup que al final tot entra en erupció!!

un peto guapos!

Bertín. ha dit...

Hola familia,quin pasote de vitge que us esteu foten ,jejeje,Moni abrigat bè que sempre agafas la grip.Petonets per tots dos desde Barcelona de part de Betty bom i de Bertín.Bon viatge .