dimarts, 8 de gener del 2008

POLINESIA FRANCESA -TAHITI i MOOREA-

Dijous 03 i divendres 04 de gener de 2008. Hem arribat a Te Pari Village, un complex de cabanyes on gaudirem dos dies. La tranquil·litat es respira pels quatre costats. No hi ha carretera que arribi al lloc, únicament s’arriba per mar o per un camí que s’ha de fer amb 4x4. Envoltats de selva i protegits per una barrera coral·lina de la duresa del Pacífic hem gaudit del lloc, tot i la calor i humitat exagerada. El segon dia vàrem anar fins la barrera coralina per tal de gaudir de la varietat d’espècies de peixos tropicals que es troben a l’illa.
Ens ha sorprès moltíssim l’orografia accidentada de Tahití, la seva muntanya més alta fa 2.200 metres! Tot i que és una illa polinèsia no es caracteritza per les seves platges paradisíaques blanques, ja que només en té una, sinó que destaca per la seva selva tropical que omple quasi tot el territori.

Dissabte, 05 de gener de 2008. Aprofitant que estem a Tahití ens hem apropat a la seva illa germana, Moorea. Es troba ben bé a davant, a mitja hora en ferry, val realment la pena aribar-s’hi. Hem anat al Lagunàrium, situat en una petit motu (illeta) dins de Moorea on hem pogut nedar amb tota classe de fauna marina, inclosa les ratlles i els taurons. Ha estat fascinant! Després d’aquesta experiència excitant hem anat a descansar a la platja més famosa i paradisíaca de l’illa, Le Ti Paniers. I per finalitzar el dia hem pujat fins el mirador Belvedere des d’on es pot admirar 180º de panoràmica.
Aquests tres dies han estat deliciosos encara que hem de puntualitzar que la contra d’aquest lloc és que econòmicament la Polinèsia és increïblement cara! I per tant, no està feta per totes les butxaques, no almenys per la nostra.










































La situació política actual es troba en una corda fluixa donat que un 50% de la població vol la independència. La raó que uns la vulguin és perquè no volen sentir-se part integrant de França, els autòctons polinesis, una de les raons més importants és que van estar més de 30 anys (1960-1997) fent proves atòmiques per tot l’arxipèlag, creant un gran ressentiment envers als nostres veïns. I l’altra part, la majoria francesos, troben que rebre diners per part del govern mare (per calmar els ànims i les radiacions nuclears que han deixat) resulta molt còmode. Dintre de 2 setmanes hi haurà eleccions per decidir si continua essent una autonomia però dependent o si realment vol deslligar-se totalment.
Els idiomes oficials són el tahitià i el francès.

2 comentaris:

happyfamily ha dit...

Ostres ostres ostres, això es al•lucinant, i jo preocupada per si aquets Nadals estàveu enyorats de la family i deprimits... i ells ala a fer snorkel a la polinèsia jijij quin glam per favor!!! (segueixo al mail)

josebracero ha dit...

hola nens! estic fascinat amb les imatges. Que heu utilitzat la camara aquàtica que us vaig regalar per fer les fotos sota aigua. Espero que si així us haurà servit d'alguna cosa, i sembla que funciona be i la definició es clara. Bueno també cal dir que segurament a la polinesia el mar a la costa es super clar, cristal.lí, no? continuo,,,,,,,,,, aaaahhhhhh, avuí he llegit un comic de'n lucky luck en alemnany. en aquests moments asterix i obelix, lucky luck, Gaston, "alte sack und kleines arschloch" (collons vells i el petit fill de puta), molt divertits, son les meves lectures diaries en alemnany, almenys el mes assequible. No puc tirarme a llegir literatura! es de bojos!!! continuo amb el vostre blog petits