diumenge, 13 de gener del 2008

NEW ZEALAND -AUCKLAND i NORTHLAND-

Diumenge 6 i dilluns 7 de gener de 2008. Avui hem agafat l’avió a les 7.30 del matí i ens hem sentit estafats perquè després de 6 hores de vol hem arribat a Auckland (New Zealand) el dilluns 7 a les 12 del migdia. Hem perdut un dia en un tres i no res! Amb tot el jet-lag que portem acumulats des de Rapa Nui ens hem donat un merescut descans.

Dimarts 8 de gener de 2008. Ha estat un dia refrescant de pluja després de tants dies de molta calor. Hem visitat Auckland sota l’aigua. No esperàvem que fos ni tant neta ni tant organitzada; amb les seves cases de planta baixa, plena de parcs i jardins, dóna més la sensació d’estar en un poble burgès-acomodat que en una gran ciutat. Ens havien aconsellat d’apropar-nos fins el conegut jardí de roses i realment ens ha captivat tot el desplegament de flors enmig de la urbe. La població és completament multicultural, hi ha molta gent d’origen asiàtic degut a la proximitat, és clar, i són els que tenen el monopoli a nivell comercial! al·lucinant! L’únic lloc on creus que realment estàs en una ciutat és en el “center town”, ple d’edificis i amb l’orgull de tots els nou zelandesos que és l’ sky tower, un edifici que sembla un pirulí, el qual fa 3 metres més que la torre eiffel (ojo al dato!).
Estem encantats amb el tracte que estem rebent per part dels kiwis, són gent molt educada, servicial, atenta i, per sobre de tot, civilitzadíssima!
El país té 4 milions d’habitants, no gaire gent per la grandària de les dues illes (North Island i South Island) que conformen el país. Es diferencien dos tipus de persones: els autòctons, que són els maoris – de trets físics iguals als polinesis i que guarden una estreta relació amb aquests a nivell històric, lingüístic i cultural- i els immigrants, la gran majoria britànics però també una gran part d’asiàtics. Així que el color dels carrers és del tot variat.

Dimecres 9 a dilluns 14 de gener de 2008. El dimecres ens han portat la tant esperada campervan que serà la nostra companya de viatge durant els 41 dies següents. Contents de poder començar el tour hem partit cap el nord a fer la regió de Northland.
El primer dia amb la nova casa amb rodes ha estat una experiència completament diferent als anteriors 3 mesos. Hem aprofitat per gaudir del paisatge, d’allò que ens oferia, parant cada cop que ens ha semblat per poder fer fotografies o just per admirar. Els paisatges de Northland són bastant homogenis, una explosió de verd acompanyada d’extremada tranquil·litat. Muntanyes arrodonides, boscos i més boscos, prats, vaques, cabres, ovelles, cavalls, cases d’estil britànic i mar pels dos costats. Els punts a destacar en aquesta primera excursió han estat: les platges llarguíssimes que tenen, on aprofiten per surfejar, les més conegudes es troben a les Bay of Islands; el punt més septentrional de l’illa nord, Cape Reinga, on es pot veure el deliciòs cocktail de prats i boscos al costat de les grans dunes de sorra blanca, a més de tenir l’oportunitat d’observar com el mar Pacífic i el Tasman sea es troben i topen un contra l’altre; i el més fascinant d’aquesta primera incrusió ha estat el Waipoua Kauri Forest, un bosc subtropical on es poden trobar els segons arbres mil·lenaris, després de las sequoias, tenen uns 2.000 anys d’antiguetat. El kauri més alt fa 60 metres per 5 metres de diàmetre! És el Tane Mahuta, en maori significa el pare de tota la natura, impressiona molt veure un arbre d’aquestes dimensions. Hi ha també les anomenades Four Sisters, és una formació del tot curiosa de quatre kauris que han crescut conjuntament.

1 comentari:

josebracero ha dit...

que fareu windsurf també? ja heu vist allà on varen rodar el senyor dels anells? suposo que ho varen arreglar tot per ordinador pero tot i això a la pel.licula les imatges son increibles. Es a new Zeland on varen rodar el senyor dels anells no? ahir vaig estar a Homburg una petita ciutat al costat de Saarbrücken, ciutat la qual esta poblada d'estudiants de medicina,on la kathi va estudiar els ultims sis anys passats. Varem anar a veure uns amics ded la kathi que sen van a treballar un a Bremmen i L'altre a Köln. tot parlant am la Inna que es aquesta noia que s'enva a Köln m'explicava que ha viscut a sis paisos diferents ja que els seu pare es un pezgordo de Luftansa, la companyia aeria. i cada dos o tres anys canviaven de casa. Ella va neixer a Sao Paolo (Brasil), despres cap a alemania a Köln, Barcelona, Paris, London, Milano, i auqest any passat va fer El seu any de practiques a Toronto (kanada), aquesta es una que podria fer un bon tim amb vosaltres, ara........ també m'ha dit que tant viatjar ja te ganes de establirse en un lloc esta una miqueta farta de sempre donar tomps pel món!!!!!!! quina enveja. Bueno viajantes sort a New Zeland fins aviat. muuuuuuuuuuaaaaaaaaa