dimecres, 23 de gener del 2008

MATAMATA -HOBBITON-

Dimecres, 16 de gener de 2008. Hem abandonat la regió de Coromandel en direcció a Matamata. Aquesta població ha passat de l’anonimat a ser un punt turístic gràcies a la trilogia del Senyor dels Anells. El director de la pel·lícula va fixar-se en una granja que hi ha a les afores de la vila per convertir-la en Hobbiton. Hem fet un tour personalitzat per nosaltres dos per on va ser el plató de rodatge durant tres mesos del Frodo, Sam, Gandalf, etc.
La curiositat ha estat saber que el propietari de la granja va demanar als productors cinematogràfics que quan finalitzés el rodatge tot havia de quedar tal qual estava. Però el dia que estaven desfent-ho tot una forta pluja els va aturar i van haver-ho de deixar a mitges. Això, més el fet que rebia repetides visites d’entusiastes i seguidors de la trilogia va fer que refessin els tractes entre el granger i la productora i engeguessin l’empresa de visites guiades a la zona de Hobbiton.
Una anècdota de la filmació va ser que durant tot el temps que van estar rodant en aquesta zona, la productora havia arribat a un acord amb el govern perquè no hi passessin avions, així evitaven tot tipus d’espionatges. Fins i tot, l’armada va col·laborar en el projecte fent una carretera d’1 km i mig per facilitar la feina en la pel·lícula.