divendres, 2 de novembre del 2007

PATAGÒNIA SEPTENTRIONAL II

Dilluns, 29 d’octubre de 2007. Teníem moltes ganes d’estar un dia més a Chaitén per poder gaudir el Parc Pumalín (significa terra de pumes). Avui hem visitat la part sud del parc. És força diferent en quant a vegetació. És una terra molt més volcànica i els arbres són més joves.
Hem fet una ruta per veure el volcà Michimahudia (que significa volcà jove) i el glaciar Los Ventisqueros que té en una de les seves bases. Ha estat el nostre primer tast del que serà el pa de cada dia en el nostre pas per la Patagònia. Hem hagut de travessar tres rius per poder estar relativament a prop. Llàstima que l’últim riu era d’aigua glaciar i a part de ser força profund estava molt freda. És per això que per poder passar d'un extrem a l'altre hem hagut d'utilitzar estris rudimentaris.
Els núvols i la pluja continuaven en contra nostre i no ens han permès gaudir de la vista panoràmica del glaciar amb el volcà, però hem pogut gaudir dels tons blavosos que es reflectien en el gel.
Després de més de quatre hores de caminada amb uns desnivells increïbles hem tornat al minibus per anar a visitar unes termes d’aigua calenta que també estan dintre del parc.
Ja estem a l’hotel preparant les nostres motxilles per canviar de destí.
El Parc Pumalín ens ha semblat una autèntica meravella, aquest senyor i la gent que el recolza ha fet un treball impressionant. Tot està molt ben aclimatat; les zones de càmping, els ponts, els cartells indicatius, banys, escombraries, els arbres, els camins, etc.
Aquests dies hem estat en l’hotel los Cohiues, el millor de la població. La directora, Mª Angeles un autèntic SOL, ens ha mimat com si fóssim coneguts de tota la vida! Sincerament ha fet que la nostra estada en aquesta petita població sigui recordada per sempre més com un lloc especial.

1 comentari:

Gerard i Montse ha dit...

Sencillament impresionant. Als qui ens agrada viatjar el vostre blog és enriquidor, a més et ve aquell tipus d'enveja sana, comences a moure't per preparar el viatge de l'estiu que ve... Desprès de la rutina de cada dia, et poses davant l'ordinador i llegeixes l'aventura del vostre dia, et relaxes i et sents be, tanques la pàgina amb una rialla a la cara.
Bè parella, molts records i disfruteu cada detall de cada part del món en que estareu.
Una abraçada molt forta.