diumenge, 24 de febrer del 2008

SIDNEY (AUSTRÀLIA)

Dimecres 20 a diumenge 24 de febrer de 2008. Aquests dies hem estat visitant la ciutat de Sidney. La primera impressió després de baixar de l’avió ha estat bastant impactant, acostumats a la tranquil·litat que respiràvem fins feia un moment, el ritme de la gran ciutat ens ha col·lapsat des de bon principi: trànsit frenètic, estrès, soroll, aglomeració de gent, ... bé, tot allò que ofereix una ciutat amb quatre milions d’habitants (els mateixos que a tota Nova Zelanda!).
Tot i que, Sidney no és la capital d’Austràlia ofereix un gran assortit d’atractius turístics, encara més després dels jocs olímpics, que la fan la ciutat més popular - internacional d’aquest país.
Hem conegut les zones de:
- El centre de la ciutat on destaquem com a significatius els edificis de la Sidney Tower ( pujant fins a dalt es tenen vistes de tota la ciutat) i el captivador Queen Victoria Building, de finals del segle XIX, que ha estat convertit en un gran centre comercial, entre molts d’altres edificis del segle passat que es barregen entre actuals gratacels de vidre.
- El Barri de China Town com bé diu el seu nom està ple de botigues i restaurants asiàtics de tota mena i ens ha tornat a sorprendre el gran nombre d’orientals que viuen en aquesta ciutat, sobretot per aquesta zona.
- El Darling Harbour, port molt similar al de Barcelona, fins i tot hi ha l’IMAX, un Aquàrium, les mateixes cadenes de restaurants i bars, etc. Amb les diferències de cada país però similar a la resta de ciutats “internacionals”.
Ja que en aquest viatge no hem pogut anar a l’Àfrica hem anat a l’IMAX a veure un documental en 3D que és diu Àfrica salvatge, molt recomanable.
- El barri The Rocks, antic barri històric del segle XIX de fàbriques i cases dels treballadors, actualment és lloc de petits cafès, restaurants i boutiques molt a la moda. Des d’aquí pots accedir a un dels extrems del Harbour Bridge, on pots tenir algunes vistes panoràmiques de la ciutat i veure en primer plànol l’Òpera House.
- Circular Quay, un altre dels ports que té la ciutat, famós perquè té l’edifici de l’Òpera House i és el punt de partença d’on surten els ferris per anar a diferents platges i punts de l’altre costat de ciutat.
- Els Botànic Garden, un dels pulmons de la ciutat. Maquíssim punt, amb diferents tipus de jardins. Tot i que no hem pogut dedicar-hi el temps que es mereix
- Manly Beach, que juntament amb la Bondi Beach, són les icones de les platges de la ciutat. La veritat, l’únic bo de pagar el bitllet del ferri, és per poder gaudir de les vistes de la ciutat, amb l’Òpera, el pont i els gratacels, des de l’aigua.
A nivell del caràcter de la gent de Sidney no podem dir gaire res ja que és molt impersonal i completament cosmopolita. Per això, s’aprofiten moltíssim amb els preus a tots els nivells, no és gaire econòmic! Nosaltres hem tingut la decepcionant experiència de reservar l’allotjament per internet (hostelworld) –en compte amb aquesta pàgina- i ens hem trobat amb una altra cosa del que suposadament havia de ser, això sí...ens han cobrat exactament el mateix! Només hagués faltat que ens haguessin rebut amb la pistola a la mà.




























































































1 comentari:

joshua ha dit...

I feel compeled to say that this is one of the very best blogs I've ever visited!

Congrats!

PALAVROSSAVRVS REX