divendres, 22 de febrer del 2008

REGIÓ DE QUEENSTOWN

Dijous, 7 de febrer de 2008. Al matí hem arribat a la regió de Queenstown, fent parada a la famosa població d’Arrowtown. Hem anat a visitar-la i comprovar que és coneguda per les seves construccions històriques i aproximadament unes 60 cases antigues de fusta i pedra, tot i que, s’ha d’entendre per molt antic del segle XIX, ja que els primer immigrants que van arribar a aquestes terres van ser en aquesta època a causa de l’explotació de l’or. Actualment, és una petita i bonica vil·la benestant
amb cases luxoses i camps de golf.
Queenstown és la capital dels esports d’hivern i d’aventura a New Zealand. És una petit poble amb menys de 10.000 habitants però amb molt bon ambient, gran quantitat de bars i restaurants i excel·lents boutiques per fer shopping, tot i que avisem que és un dels llocs més cars del país. Hem pogut comprovar que hi ha molta gent fent temporada d’arreu del món, sobretot sud Americans (brasilers, argentins i xilens).
A la tarda hem conduït per la sinuosa carretera que porta fins Glenorchy, a 68 km al nord-oest de Queenstown, tot vorejant el llac Wakatipu.

Divendres, 8 de febrer de 2008. Ja a Glenorchy ens hem adreçat a realitzar un trekking pel Routeburn Valley, concretament passant pel lake Sylvan fins el Routeburn Hut. La caminada és un xic llarga, 5 hores aprox., però realment val la pena quan arribes al Routeburn Hut i et veus recompensat amb les meravelloses vistes de les aigües blau turquesa del riu que provenen dels glaciars i de les formacions rocoses que les acompanyen. No hi ha paraules! Hem pogut gaudir encara més del lloc, ja que hem conegut un grup de gent que estava fent kaiac per la zona i el guia s’ha ofert per portar-nos dintre de l’angost riu per ensenyar-nos els deliciosos gravats que havia deixat el gel a la roca. Ha estat perfecte!
Ben tornats a la tarda, hem dinat al costat del riu amb el petit inconvenient que té el país, les petites mosques negres. Donat que el país és tot un gran parc nacional alguna contrarierat hauria de tenir i són unes petites mosques que normalment van en grans grups, et mosseguen i les picadures que deixen són realment molestes. Per venir aquí és molt bona idea portar a sobre un repel·lent de mosquits.
Al capvespre, hem tornat a Queenstown per fer els últims encàrrecs a la ciutat.

1 comentari:

josebracero ha dit...

NO us preocupeu per les mosques, son les "mosques de girona" que varen fer fora als francesos. Elles poden detectar que la vostra sang es catalana encara que de vegades tenen una confusió per la proximitat territorial entre girona i franca. que blau turquesa qeu es l'aigua!!!!!!!!!! records a les vostres recents i boniques picadures, aveure si amb petonets es rebaixa l'inflamació,,jejejejejeje