dissabte, 15 de desembre del 2007

NORDOEST ARGENTÍ - PROVÍNCIA DE SALTA I

Dilluns, 10 de desembre de 2007. Hem anat a veure la Quebrada de Cafayate. El paisatge és espectacular! A pocs kilòmetres de Cafayate ,anant per la ruta 40, et sorprenen les formacions rocoses de colors vermells (degut a que la terra té molt òxid fèrric, és a dir, ferro) banyades per unes valls frondoses de vegetació. Hem gaudit de totes les parts que ofereix la quebrada: los castillos, las ventanas, la yesera, el anfiteatro, la garganta del diablo, etc.
Per aquestes contrades ja es comença a veure que les cases estan construïdes de manera molt rudimentària, aprofitant els materials que tenen en el lloc com argila i pedra. La gent que hi viu sí que és humil i pobra.
A les 16.00 hores hem partit en direcció a Cachi. Hem fet 140km per la R-40, només 20 estan asfaltats, així que hem tardat unes quatre hores per arribar al lloc. Per sort el trajecte ha estat molt agraït, hem gaudit de com canviava la paleta cromàtica de vermells, marrons, grocs, roses,
blancs i negres de les muntanyes sempre àrides acompanyades de valls frondoses. Ha estat un viatge dolcíssim. A mig camí hem trobat una parella que feia dit. Els hem pujat al cotxe i parlant amb ells ens han comentat que eren estudiants de magisteri fent les pràctiques per les escoles rurals. Pobra gent, com que no hi ha transport públic es veuen obligats a fer dit i és una p... perquè no és que diguem que sigui una carretera massa transitada, tot el contrari.
Hem arribat a Cachi, un poble petit i cuquetó, força rústic. Ens ha sobtat trobar tanta gent al carrer tenint en compte que estem a dilluns. Ens hem assabentat que el motiu era la victòria de la nova intendenta (alcaldessa).
Hem anat a sopar a un restaurant on el propietari tenia arrels catalanes, de cognom Oliver, estem per tot arreu.